Kuru Ceviz
2023 yılı yeni hasat edilen cevizdir.
Genel Bilgilendirme:
Ceviz, Türk kültüründe ve mutfağında kullanım alanı çeşitliliği bakımından en çok kullanılan kuruyemişler arasında yer almaktadır. Omega 3 bakımından oldukça zengin tam bir sağlık deposudur. Ayrıca C vitamini, B vitaminleri, vitamin E, kalsiyum, demir, magnezyum gibi mineraller, potasyum, sodyum ve çinko açısından zengin bir kaynaktır.
Biz nasıl ürettik?
Bahçemiz yerli ceviz bahçesidir, yerli üretim olması haricinde yerli ceviz çeşitleri ile üretim yapmaktayız. Yaşları farklı birçok ceviz ağacımız mevcut, en eski olanı 30 yaşındadır. Arazimizde 10-12 çeşit yerli ceviz bulunmaktadır, hepsinin tadı, lezzeti ,dokusu birbirinden farklı ama hepsinin ortak özelliği son derece lezzetli olmasıdır. Yağ oranı yüksek olması bir yana aroması da oldukça yüksektir.
Her yıl temmuz sonu ağustos başı hasada başlarız. Ağaçtan özenle topladığımız cevizler özel kurutma fırınlarında kurutulmaktadır. Herhangi bir kimyasal ve ışına da maruz kalmamaktadır.
Nasıl kullanmalı?
Cevizi ister direkt olarak tüketebilirsiniz ister pasta, kek ve hamur işlerinde ayrıca dondurma ve reçel yapımında da kullanabilirsiniz
Muğla milas`da yetiştirerek en sağlıklı koşullarda elde ettiğimiz cevizlerimiz tazeliğini ve doğallığını uzun süre korur.