Çanak Enginar konservesi (8adet)
KONSERVE ÇANAK ENGİNAR 1000 cc(8 adet)
MUĞLA`nın milas ilçesinde doğal yöntemlerle üretilmiş olan sakız cinsi enginarlarımızı içerisinde hiç katkı maddesi olmadan eski usül doğal yöntemlerle konservesi yapılmıştır.
bu şekilde kapağını açmadan 2 yıl boyunca oda serinliğnde raf`da saklayabilirsiniz.
kavanozun kapağını açtıktan sonra 1 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
1000 cc çanak enginar konservesi (içerisinde 9 adet çanak enginar mevcut) en iyi fiyatla enginarcifaruk.com.tr `den hemen satın alın!
Aynı Gün Türkiye'nin her köşesine ücretsizgönderiyoruz.
Çanak enginar nedir?
kavanozun içindeki enginar Ortalama 7-9 cm büyüklüğünde çanak dediğimiz ana meyvesine sahiptir.
Diğer cinslere göre, çanak kısmı daha etli ve büyüktür. Bu özelliği ile ülkemizde çanak enginar tüketmek isteyenlerin ilk tercihidir. Eşsiz lezzeti ve kokusu kendine has görüntüsü en önemli özelliklerindendir.
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet çanak enginar
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
Garnitür İçin
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 küçük patates
- 1 küçük havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
- Sosu İçin
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 4-5 dal dereotu
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi Nasıl Yapılır
- bir tencerede minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir. Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir 1-2 dakika daha karıştırılır.
- Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ilave edilir ve sotelenir. Bezelye de eklenir ve 1 kahve fincanı su, tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirilir iç harç hazır.
- Sosu için gerekli malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Şeker karışıma çok yakışıyor.
- kavanozdan çıkarttığımız enginarlar uygun bir tencereye alınır. Ortalarına garnitür koyulur. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapatılır
- Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır. Dinledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun