25 adet Taze Çanak Enginar
SAKIZ CİNSİ GÜNLÜK SOYULMUŞ TAZE ÇANAK ENGİNAR
Bu ürün size Enginarcı Faruk tarafından gönderilecektir.
Enginar pek çok yemekte kullanılabilen lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir sebzedir. Türkiye'de oldukça fazla yetişen enginarlardan en iyi MUĞLA ,AYDIN VE İZMİR yöresinde yetişir.
MUĞLA yöresinde yetişen enginarların tamamı organik olarak üretilir.
Hiçbir gübre kullanılmadan üretilen enginarlar vitamin değerini kaybetmez.
Sağlıklı yaşam sürmek, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve salgından korunmak için enginara sofranızda yer vermelisiniz.
MUĞLA yöresinin temiz topraklarında, kimyasal olmadan yetişen enginarlarını BOL BOL tüketin.
Taze çanak enginar lezzeti ile birlikte faydasını da beraberinde getirir. Organik olarak üretilmiş enginar tüm mineral ve vitaminini içerisinde korur. Bu sebeple de kişiye şifa getirir. Enginar kalp kasını güçlendirir, kalbin daha rahat çalışmasını sağlar. Virüslere karşı savaş açar.
Antioksidan üretimi ile toksit maddeleri vücuttan atar. Tansiyonu düzenler. Demir eksikliği anemisi için kullanıldığında hastalığı tedavi eder. Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Kansere karşı koruma kalkanı oluşturur.
Taze Çanak Enginar Suda Bekletilir Mi?
çanak enginar aldığınızda tüketeceğiniz kadar enginarı çıkarın ve güzelce yıkayın. Ardından limonlu suda bekletmek gerekir.
Muğla yöresinin meşhur organik enginarlarından hem lezzetli yemek yapın hem de canlı enginar rengini ortaya çıkarın.
Taze çanak enginar aldığınızda kullanacağınız enginarları kenara ayırarak kalanlarını susuz bir şekilde buzdolabı poşetine yerleştirerek difrizde 1 yıl boyunca saklayabilirsiniz.
Damak zevkinize göre veya hangi hastalık için tükettiğinize göre enginarları farklı çeşitlerle tüketebilirsiniz. Eğer şeker hastalığına sahipseniz enginarını haşlayarak zeytinyağlı olarak tüketebilir ya da etli enginar yemeği yapabilirsiniz.
Organik enginarlar sayesinde şeker kontrolü sağlanacaktır. Eğer diyet yapıyorsanız enginarı haşlayarak tüketebilirsiniz. Düşük kaloriye sahip ve doyurucu olan enginar diyet listelerinin vazgeçilmez besinleri arasında yerini alır. Hem karnınızı doyuran hem de sağlığınızı koruyan organik enginar her damak zevkine uyacak şeklide yapılabilir.
Taze Çanak Enginar Buzdolabında Nasıl Saklanır?
Taze çanak enginar mevsiminde alınarak buzdolabında saklanabilir. Bunun için Muğla yöresine ait olan taze çanak enginarları tercih edebilirsiniz. Organik olarak üretilen bu besin, buzdolabında saklanabilir ve istenildiği zaman tüketilebilir.
Bunun için tek yapmanız gereken şunlardır: Öncelikle enginarları yıkayın ve doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Ardından ise kaynayan tuzlu suya atarak 3 dakika haşlayın. Şok etkisi yaratması için kaynar sudan aldığınız enginarları buzlu suyun içine daldırın. Soğuduğunda buzdolabı poşetlerine yerleştirerek difrize yerleştirin ve istediğiniz zaman tüketin.
Taze Çanak Enginarların Besin Değeri Nedir?
Taze çanak enginar düzenli tüketildiğinde pek çok vitaminin vücudunuzda olmasını sağlar. Enginar mineral bakımından en zengin besindir. Enginarda üç gram protein içerir. Kolesterol enginarda bulunmaz posa içeriği oldukça yüksektir. Enginar da potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko bulunur. A, K, C ve B1, B6 vitaminlerini içerir.
Yağ oranı ise %0,2’dir. Enginar 53 kaloridir, az kalori olması sebebi ile her diyette kullanılır. 7.9 civarında karbonhidrat içerir. Vücudunuzun ihtiyacı olan minareller enginarda toplanmıştır. Sağlıklı bir hayat sürmek istiyorsanız hayatınızda organik enginarlara yer verin. Enginar yemek pek çok hastalığınız son bulmasın yardımcı olacaktır. Sizi zinde tutacaktır.
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi'nin Malzemeleri
- 4 adet enginar (Ayıklanmış )
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Garnitür İçin
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 kuru soğan - 1 küçük patates
-
1 küçük havuç - 1 çay bardağı bezelye (Ben taze kullandım isterseniz dondurulmuş da kullanabilirsiniz )
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
- Sosu İçin
- Yarım limonun suyu
-
1 çay bardağı su - 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 4-5 dal dereotu
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tarifi'nin Yapılışı
- Enginarlar az limon suyuyla birlikte 10-15 dakika suda haşlanır. Biraz yumuşaması yeterli olacaktır.
- Ayrı bir tencerede minik küpler halinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir. Sonra minik küp doğranmış havuç da eklenir 1-2 dakika daha karıştırılır.
- Havuçların diriliği geçince minik küp doğranmış patates de ilave edilir ve sotelenir. Bezelye de eklenir ve 1 kahve fincanı su, tuz ilave edilir. Yumuşayana kadar 4-5 dakika pişirilir iç harç hazır.
- Sosu için gerekli malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Şeker karışıma çok yakışıyor.
- Hafif yumuşamış enginarlar uygun bir tencereye alınır. Ortalarına garnitür koyulur. Sonra sosu da eklenir ve pişmeye bırakılır. 15-20 dakika sonra kapatılır.
- Kendi tenceresinde soğumaya bırakılır. Dinledikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun